dimecres, 4 d’agost del 2010

Denali National Park

Hola!

Hem estat quatre dies al Denali National Park. Les dimensions del parc son descomunals, no ens ho podiem arribar a imaginar.


Hi ha una carretera que transcorre per una especie de vall entre plecs muntanyosos, on les 15 primeres milles son asfaltades i despres son una pista bastant ampla de terra, durant unes 70 milles mes. En teoria ho fan per evitar que el paisatge es vegi afectat per l' asfalt, pero la realitat es que el pas constant dels autobusos fa aixecar nuvols de pols que ho deixen tot ben marro..


El paisatge al principi es molt boscos, pero de seguida es converteix en una tundra de vegetacio baixa, atravessada per rius molt amples i pedregosos que venen de glaceres, fet que fan que les aigues siguin grises a causa dels sediments.


Per endinsarnos al parc haviem de pujar als autobusos del Parc, on el conductor anava donant explicacions sobre la fauna i el paisatge. Animals que vem veure:


Ossos Grizzlies, Coyotes, Llops, Guineus, Caribous(com cervols grans), Mooses (ant, alce), Esquirols de terra, Esquirols vermells, Aguiles, Dolly sheeps (cabretes blanques de muntanya)...


L' autobus anava parant a mesura que algu veia un animal, i cridava: " Stoppppp, a Caribouuuu at your five o'clock", i la gent es tornava boja, com si mai no haguessin vist un animal mai un animal. Llavors tothom treia la camera, pero no una camera qualsevol, sino unes cameres amb uns objectius de mig metre i comencava a disparar fotos com boja, en plan Arnau ( ;P ).. i aixi transcorria el trajecte. Moltes vegades els animals estaven a 1km de distancia, eren un punt, pero la gent feia igualment moltissimes fotos.. Per fer 80 milles (a 35 milles/hora) serien 2h30, ens vam estar 5h!!


Vam agafar l' autobus 3 dies, i vam poder fer diverses excursions. Es extrany perque alla no hi han camins marcats ni trepitjats, pero et deixen caminar o acampar a qualsevol lloc. A aquests rangers no hi ha qui els entengui.


Un dels grans objectius era poder veure el Denali, el pic mes alt de NordAmerica (6194m). Sembla que nomes es deixa veure el 20% del temps, sempre esta envoltat de nuvols.. i nosaltres no vam tenir sort fins l'ultim dia, pero ho vam poder veure just quan marxavem! Es una muntanya espectacular, destaca moltissim respecte al seu voltant, es un massis aillat a dintre de l'Alaska Range. Encara continua creixent.. potser la propera vegada que tornem sera mes alta!


Per acabar l' estada a Denali vam fer uns rapids de classe III+, a bord d' un raft. Va ser bastant xul.lo, pero esperavem una mica mes d' adrenalina.. Jo volia volcar pero no ho vaig aconseguir, i l' Anais va remar com una campiona.
L'Anais tambe va patir bastant... la van picar uns quants mosquits...no hi ha repelent que valgui!! Mireu mireu...


Ara estem a Fairbanks i comencarem aviat a retornar cap a Anchorage, que nomes ens queden 10 dies, buahhhhh


Una abracada a tots i... Have a good one!


Nis i Edu


********************
Per si algú vol els tracks de GPS.. mai se sap!

- De Polichrome Pass a Toklat River:

- Mont Healy:




4 comentaris:

  1. Mireu, siguem sincers... o poseu una foto de la autocaravana o jo no m'ho crec... Em nego a continuar seguint el blog fins que no pengeu la foto!!! grrrrr!!!!

    ResponElimina
  2. Hola parella,

    Em podrieu dir d'on vau treure l'autocaravana? amb la meva parella estem organitzant un viatge a Alaska i estem agafant idees del vostre blog.
    Moltes gràciesssss!!!!

    Laura

    ResponElimina
  3. Hola Laura,

    a nosaltres ens va costar moltíssim trobar autocaravana. Ho vam fer massa tard.. crec que vosaltres aneu be de temps, depenent de les dates a les que penseu anar-hi.

    Nosaltres la vam llogar a travès d´aquesta web:
    http://www.fetchrvrental-alaska.com/

    Em sembla que ès una empresa basada en Nova Zelanda.. visca la globalització!

    L'empresa d´alaska que tenia les autocaravanes és aquesta:
    Clippership Motorhomes
    http://alaska.org/gettingaround/clippership-rv-rental.htm

    Vam sortir contents, no es van portar malament.

    Si vols més informació, si vols contacta directament a l´email edu.amela@gmail.com, i us passem el que necessiteu.

    Un viatge molt bonic!

    EDU

    ResponElimina
  4. Moltíssimes gràcies Edu.

    Ja em posaré en contacte amb tu perquè tinc alguns dubtes del viatge.

    Gràcies una altra vegada per ser la meva agència de viatges, jejeje.

    Laura

    ResponElimina