dilluns, 9 d’agost del 2010

Fairbanks i Chena trails

Despres de gaudir de la natura al Denali national parc ens dirigim a la segona ciutat mes gran d´Alaska, Fairbanks.

El paisatge deixa enrera les altes muntanyes de l´Alaska Range i segueix unes extensions infinites de terreny pla i petites ondulacions muntanyoses, plenes a vessar de boscos densos d´ spruce tree, arbre que domina el terreny forestal de quasi tota Alaska.





Quan ens aproximem a Fairbanks un nuvol de color ocre ens dona la benvinguda, amb l´ inequivoca pudor a cremat. I es que a tota Alaska, pero particularment a aquesta zona, els focs forestals es respecten molt, ja que els estudiosos diuen que son vitals al cicle de vida d´ aquest ecosistema. Es calcula que cada pam de bosc es crema almenys una vegada cada 50 o 100 anys. Els bombers no intervenen, excepte si hi ha vides de persones en perill, o cases habitades (i n´ hi ha ben poques!).


Fem nit a Fairbanks i ens dirigim a Chena river state area, zona on ens han recomenat uns caminets interessants.

Dimecres a la tarda fem el Angels Rock trail, cami de 3 milles que transcorre per un bosc d´ spruce tree. L´ interessant es que de tant en tant apareixen unes formacions granitiques de grans dimensions en mig del bosc. Disfrutem molt grimpant per les seves esquerdes, com si fossim a una cresta pirenaica. Es un bonic caprici de la natura!



Dijous ens embarquem a una aventura mes gran: el Granite Tors trail. Es un recorregut de 15milles (24km) amb 800m de desnivell. El cami comença al fons d´una vall, puja per diversos lloms boscosos (cremats per un incendi el 2004) i arriba a l´ anomenat Plan of Monuments, una planicie molt gran de tundra on afloren monuments granitics de grans dimensions.. Un paisatge que sembla irreal. A sobre la boira li dona un aspecte encara mes fantasmagoric. Nomes per aixo ja ha valgut la pena pujar!


Un parell d´ anecdotes, jeje.. La primera es que comencem molt malament l´ excursio.. ens desorientem i comencem per un cami a l´ altre costat de la carretera!! I el que es pitjor, el seguim durant 2km, fins que ens adonem..pardillos!. La segona es que quan comencem a caminar hi ha una calitxa extranya i tot l´ ambient fa un tuf a fusta cremada..clarament hi ha un incendi no molt lluny i els dos tenim por de no trobar l´ autocaravana quan tornem. Tot el cami ens anem girant i es confirma que a una vall propera hi ha un incendi. Per sort quan arribem a l´autocaravana sembla que ja s´ havia apagat. Pero el foc ha fet que anem a ritme molt alt.. Fem els 27km en unes 5h!
En definitiva, dues excursions molt xul.les, tornem a Fairbanks i d´ aqui cap al sud!
Vale, com que algu ens ho ha demanat, posem una foto de l'autocaravana.... s'hi esta molt be... ens estem mal acostumant...



*************
Per si algú vol els traks de GPS.. mai se sap!!

- Angel's Rock Trail:

- Granite Tors Trail:

2 comentaris:

  1. Ei !! per fi la caravana!!

    M'ha sorprés molt la història dels incendis en el bosc, aqui pensaria tothom que cremar el bosc sovint és normal...
    Ah! Ja veig que esteu en forma!!!
    Petonets, Cris

    ResponElimina