dimecres, 28 de juliol del 2010

Mendenhall Glacier

Avui finalment hem anat al gran protagonista de Juneau: el Mendenhall Glacier.
Es troba a uns 45 min en transport public des del centre de Juneau i despres una caminadeta de 20 min mes. Evidentment, tot aixo per estalviar-nos de pagar 14 dolars cada un i no anar amb els turistes borregueros i els que venen dels creuers que atraquen cada dia a Juneau...




La veritat que la vida a aquesta ciutat va al ritme dels turistes que baixen dels creuers... modifiquen els horaris de tot en funcio de a quina hora arriba el creuer de torn. Es realment molt fort!!! I es nota moltissim quan hi ha un creuer i quan no... les botigues de souvenirs s'omplen de gent i es gent que nomes baixa a veure el carrer comercial i passa absolutament de tot el que l'envolta... precisament allo que ens agrada a nosaltres. En aquest sentit es un avantatge, perque al camins i a les muntanyes no hi ha ni cristo!! Fins i tot la gent que ens trobem, que son locals, ens pregunten si som de Juneau, suposo que extranyant-se que hagim arribat alla...

En fi, avui hem anat al lloc mes turistic de la ciutat, i malauradament, tot i que hi hem anat d'hora per no trobar gent dels creuers, hem tingut la mala sort de coincidir amb un dia que un creuer deu haver dormit a Juneau. De manera que a les 9AM quan hi hem arribat ja arribaven autobusos i mes autobusos plens de turistes....

Hem passat de pagar els 3 dolars del Visitor Center i hem anat directament a fer un parell de camins que hi ha a la zona. Evidentement, no ens hem pogut estar de fer la tipica foto de la glacera... realment espectacular!!!
Jo no havia vist una glacera mai tant gran, n'he vist a Chamonix, pero la d'avui era bastant bestia, i a mes, va a parar a un llac molt gran que esta ple d'icebergs que es desprenen de la glacera. Es una glacera en retroces, aixi que malauradament acabara desapareixent...




Avui no hem fet gaire desnivell. Hem comencat pel East Glacier trail i despres pel Nugget Creek trail. Aquest ultim no era gens concorregut, per no dir que no hem trobat absolutament a ningu. La veritat es que no era un cami gaire espectacular, basicament anava per una zona amb vegetacio molt frondosa i plena de molsa. El que passa es que com que ahir ens van dir que per aquella zona havien vist passejar-se ossos, doncs hem anat una mica cagats de por... anavem cantant tota l'estona!! Al final ens hem fet enrere en un lloc on la vegetacio era tan densa que quasi no es podia avancar i a mes, estava totalment ple de fang!!
Quan estavem acabant el caminet, a punt d'arribar a la carretera principal, hem passat per un riuet petit i hem vist: Salmons!!! Ostres que grans que son! i de color rosaaaa!

Sort de la nostra camera aquatica!! els hem pogut fer fotos! a la imatge no es pot apreciar lo grans que eren!!

Al final hem tornat per uns caminets tambe molt bonics, per estalviar-nos passar per la carretera, que era una llarga linea recta d'asfalt. Hem tingut una mica de mala sort amb els autobusos perque estaven asfaltant la carretera i hem hagut de caminar dues parades mes enlla... amb la solana que queia!!



Resumint, ha fet un gran dia i hem vist una glacera impressionant!

Dema marxem a Anchorage!! Ja us explicarem com va l'aventura d'agafar l'autocaravana. Tot i que alla sera mes dificil escriure perque no tenim adsl a la motorhome!!


Per si algú vol els tracks GPS.. mai se sap!

- De Mendenhall Lake a la Bus Station:

- Nugget Creek Trail:

1 comentari:

  1. Bona nit parella, estem alucinant amb els paisatges, la glacera es espectacular, pero encara no he vist ninguna foto d'ossos. Com que no teniu PONGOS, doncs OSSOS.
    Ho sento pero els vostres peixos tenen pinta de peixos de peixera que de salmons....
    Cris y Andres.

    ResponElimina